A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen továbbra sem írja le Nico Rosberg győzelmi esélyeit. A finn szerint az, hogy az elmúlt két évben kikapott a csapattársától még nem jelenti azt, hogy feladta a további küzdelmeket.
A 2014-es és a 2015-ös évben is a Mercedes gyári alakulatának versenyzői harcoltak a világbajnoki címért, ám amíg az első alkalommal a szezonzáró döntött a végső győzelem sorsáról, addig a második összecsapás végére három futammal az idény vége előtt került pont. De az is igaz, hogy az utolsó három viadalt viszont Rosberg nyerte meg, jelezve: őt sem szabad még leírni.

Így gondolja ezt Häkkinen is. „A csata folytatódik! Tudjuk, hogy csak egy világbajnok lehet, az viszont, hogy eddig Lewis nyerte az összecsapásokat nem jelent egyet azzal, hogy ez a küzdelem már véget is ért” – mondta Häkkinen a Sport Bild című lapnak.

 „Nem szabad feladni – ez a legfontosabb dolog azok számára, akik olyan helyzetben vannak, mint most Nico. Ezen felül meg kell tanulniuk elfogadni a vereséget, ha csak másodikként végeznek. Folytatnod kell a harcot, még akkor is, ha tudod, hogy a végén ismét egy győztes lehet” – magyarázza a finn.

A kétszeres világbajnok szavaiból kitűnik az is, hogy sokakhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, a 2016-os év is a Mercedes pilótáinak küzdelmét hozza, tehát folytatódik a csapat egyeduralma, és a Hamilton-Rosberg párharc.