Ecuadorban rendőrök mentettek meg egy forgalmas útra tévedt lajhárt.
A védőkorlát oszlopába kapaszkodó apró lajhárt az ecuadori rendőrök sikeresen kimentették, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission)
Míg az úttesteken átkelő rőtvadak látványa szinte sehol sem szokatlan, ritkán látni a világ leglassabb emlősét, amint megpróbál átkelni egy forgalmas útszakaszon.

Az ecuadori Quevadóban a rendőrség ilyen esetbe botlott bele, miután több bejelentést kapott az út közepén, a sávokat elválasztó védőkorlát oszlopába kapaszkodó lajhárról.

A szakemberek sikeresen kimentették az állatot veszélyes búvóhelyéről. A mentést követően egy állatorvos vette szemügyre, aki megfelelő egészségi állapotban találta. Ezután a lajhárt visszajuttatták élőhelyére.
sikeresen kimentették az állatot, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission) Rendőr térdel a forgalmas útszakaszon csapdába esett lajhár mellett. A sztrádán őrjáratozó rendőrök sikeresen kimentették az állatot, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission)
A történet azonban nem ér itt véget, mert a rendőrök megosztotta fotók azonnal bejárták a Facebookot, több tízezer megosztást és nemzetközi médiafigyelmet keltettek.

Egy rendőr térdel a forgalmas útszakaszon csapdába esett lajhár mellett. A sztrádán őrjáratozó rendőrök 
Közleményében a rendőrség kifejtette, minden érdeklődőnek hálásak, és arra kérték őket, hogy továbbra is támogassák az ilyen ügyeket.

Az viszont továbbra is rejtély, az apró állat miként juthatott el erdei élőhelyéről a forgalmas útszakasz kellős közepére.