Isaac Asimov, a legendás sci-fi író 1964-ben, New Yorkban a világkiállítás idején elmondta, milyennek képzeli a világot ötven évvel később, vagyis 2014-ben. Meglehetősen pontosan jelezte előre a technikai vívmányokat.
Asimov szerint az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy a villamos energia felét atomerőművekben, illetve naperőművek segítségével állítják majd elő, Megjósolta a  műholdas összeköttetést, és félig-meddig azt is, hogy az űrhajók eljutnak a Marsra. Asimov elmondta, a jövő embere a zsebében hordja majd a telefonját, és onnan olvas könyveket, néz fényképeket, és minden eletronikai eszköz vezeték nélkül működik majd. A konyhai gépek maguk készítik majd el az ételeket, főzik a kávét, a mozit pedigh héromdimenziósan nézzük majd.

A tudós szerint a városok egy része a föld alatt működik majd tovább, mert nem lesz elég hely a felszínen, és mert így takarékoskodni lehet majd a fűtéssel és a hűtéssel is. A közlekedést forradalmasítják majd a felszín felett repülő autók, illetve a víz felett száguldó hajók.

Azt is pontosan látta, hogy megnő a Földön élő emberek száma, emiatt pedig új területeket kell meghódítani, és már csak  a sivatagok vagy a sarkkörök jöhetnek szóba. Az író előrejelzése szerint a legnagyobb gondunk az unalom lesz – nem lett igaza?

Forrás: Openculture