Eljött a bocsánatkérés ideje - írta bejegyzésében G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője a hírportál szombati, Tóbiás József MSZP-elnököt és családját érintő cikke miatt.
A honlapon csütörtökön megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. "Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek" - írta. Hozzátette: "Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson."

A portálon szombaton jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.

A megjelent írással összefüggésben az MSZP hétfőn azt követelte, a kormány mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon. Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.

Lukács Zoltán kifejtette: a 888.hu domain nevet Habony Árpád ügyvédje vásárolta meg, a portált tulajdonló cégnek tulajdonosa Habony Árpád, a cégnek a Századvég kommunikációs igazgatója a vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője pedig a Századvég stratégiai igazgatója - sorolta. A portál jelentős részben állami és kormányzati közpénzből tartja fenn magát - tette hozzá.

A Tóbiás József MSZP-elnökről és családjáról szóló írással kapcsolatban Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte: "Gulyás Gergely elmondta mind a Fidesz, mind pedig a frakció álláspontját, amivel teljes mértékben egyetértek". Gulyás Gergely a Facebookon egyebek mellett azt írta, "jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé".

Németh Szilárd hozzátette: "értem a felháborodást, meg is értem, de voltak olyan baloldali és szélsőjobboldali portálok, amelyek a miniszterelnököt és családját kezdték ki ugyanilyen penetráns stílusban".

Az ügyben Tóbiás József pártelnök közleményt adott ki. Ebben azt írja: a családjáról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtette. Hozzátette, hogy ugyanígy tesz minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. "A cikkel kapcsolatban - sem nekem, sem a családomnak - nincs további mondanivalónk" - zárja a közleményt.

MTI