Nem, nem írtuk el a címet, egy angol férfinak valóban több száz gyereke van, ráadásul egy sem örökbefogadott! Kíváncsi vagy, hogyan lehetséges ez?
Te is láttad az Elpuskázva című filmet, amiben a főszereplő (Vince Vaughn) megtudja, hogy 533 gyerek édesapja? Hasonló a helyzet az angol Simon Watsonnál is, de az ő esetében nem a spermabank hibájából lett több száz gyereke. A 41 éves férfinek ugyanis az a foglalkozása, hogy hivatásos spermadonor! Simon 16 éve árulja a „bájitalát” (ahogy ő nevezi): kezdetben spermabankon keresztül, majd később létrehozta saját vállalkozását. Általában Facebookon hirdet, egy adagért pedig 50 fontot (kb. 21 ezer forintot) kér, amit aztán kis műanyag üvegcsében juttat el a babaprojekttel elakadt pároknak.
„Átlagosan hetente születik egy gyerekem világszerte, szóval mostanra körülbelül 800-szoros apuka vagyok. A célom, hogy 4 éven belül elérjem az 1000-et” – nyilatkozta a férfi a Daily Mailnek, akinek egyébként 3 „normális” gyereke is született már 2 házasságából. „A Facebook azért is jó hirdető fórum, mert le tudom ellenőrizni a jelentkezőket” – magyarázza a módszerét, ám szakértők szerint ez veszélyes is lehet. Egyrészt ha nem spermabankon keresztül végzik a mesterséges megtermékenyítést, Simon partnerei bármikor követelhetnek apasági tartásdíjat. Ezenkívül pedig orvosok sem ellenőrzik, hogy a férfinek esetleg milyen betegségei vannak, amiket átadhat a gyereknek vagy leendő anyukának.