Mintegy 1,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg európai uniós forrásból a Mohácsi Kórházban; a projekt az év végén zárul - közölte a hetvenezer ember egészségügyi ellátásáért felelős intézmény kedden az MTI-vel.
A 2014 februárjában indult projekt keretében a kórház "B" épületét teljesen felújították. A földszinten a gyermekgyógyászati osztály és a kardiológiai szakrendelők, az emeleten pedig a belgyógyászati és a kardiológiai osztályok újultak meg, a fejlesztés keretében megépített új emeletre a neurológiai osztály került - olvasható a közleményben.

Hozzátették, az épület alagsorában modernizálták az intézeti gyógyszertárat, a személyzeti éttermet és a szociális helyiségeket, továbbá épületgépészeti rekonstrukció is megvalósult.

A részlegesen felújított "A2" épület alagsorában korszerű központi sterilizálót alakítottak ki. A földszinten CT- (computer tomográf) és két ultrahangkészülék befogadásához szükséges belső átalakítás történt.

A közleményben arra is kitértek, hogy helyükre kerülnek a beszerzett orvosi gépek, műszerek, informatikai eszközök, bútorok.
Az intézmény a mai igényeknek megfelelő betegellátást tud nyújtani a gazdaságosabban működtethető kórházban - összegezte a Duna-parti város legnagyobb, ötszáz embert alkalmazó foglalkoztatója.

Forrás: MTI