Megmutatjuk milyen az a mézeskalács, amit mindenki szeret. 4 nap karácsonyig, ez nem maradhat le a menüből.
Sorozatunk első részében már elhúztuk a mézesmadzagot az Önök orra előtt, akkor bemutattuk, hogy rozslisztből is lehet azonnal puha finomságokat készíteni. A második rész jelszava: mindent bele a rénszarvasba! volt, szombaton pedig azt mutattuk meg, melyik az a recept, amit sehogy nem tud elrontani, még ha első bálozó is mézeskalács témában.

A mai recept mellé is mondhatnánk, hogy gyors, puha, tökéletes és elronthatatlan, de ami itt a kulcsszó, az a hagyományos: ez a recept, ahogy mindenki szereti a mézeskalácsot. És persze kipróbáltuk, és a tesztalanyok is úgy vélték, ez ám a mézeskalács!

Galériánkban, ahogy megszokhatták, lépésről-lépésre bemutatjuk a fázisokat!

Hagyományos mézeskalács

50 dkg liszt
1,25 dl méz
15 dkg porcukor
2 tk mézeskalács fűszer (vagy egyénileg őrölt fahéj és szegfűszeg 1-1 kanállal)
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg margarin

Mi azért töredelmesen bevalljuk, egy kis őrölt gyömbérrel vadítottunk az ízeken, mert nem bírtuk ki. Higgyék el, egy kávés kanálnyi pont elég ahhoz, hogy minden harmóniába kerüljön.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük majd a megolvasztott margarint hozzáadjuk.

Lisztezett deszkán 3-4mm vastagra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben (elektromos sütőben alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) 6-8 percig sütjük.

Érdemes figyelni 6 perc után, ne száradjon ki a tészta. A díszítést mi itt is ellógtuk, de úgy gondoljuk, így is mutatósak lettek.