Messi és Neymar nélkül harcolta ki a döntőbe jutást a japánban zajló Klubvilágbajnokságon az FC Barcelona labdarúgócsapata. A katalánok kínai csapatot vertek az elődöntőben.
Messi nélkül vonult ki a pályára az FC Barcelona a kínai Guangzhou Evergrande elleni elődöntőre a Japánban zajló Klubvilágbajnokságon. Az argentin klasszis hiányát is elbírta a katalán csapat, amely a 23. percben Munir révén szerezhetett volna vezetést. A kínaiak kapusa a folytatásban is nagy védésekkel tartotta meccsben csapatát, a 39. percben még Rakitic bombáját is hatástalanította, a kipattanóra érkező Suarezzel szemben viszont már tehetetlen volt.

Az ázsiai csapat szinte rögtön egyenlíthetett volna, de Bravo nagy bravúrral hárította Elkeson fejesét. A második félidőből 5 perc sem telt el, amikor megduplázta előnyét a Barcelona: Iniesta távoli indítása és Suarez labdaátvétele után csak a kínai kapuban ért földet a játékszer.

A 66. percben 11-eshez jutott a Barcelona: El Haddadit buktatták a büntetőterületen belül, az ítélet végrehajtását pedig Suarez vállalta, aki magabiztos lövése után már mesterhármast ünnepelhetett.

A Barcelona 3-0-s győzelemmel jutott a Klubvilágbajnokság jokohamai, vasárnapi fináléjába, ahol az argentin River Plate lesz a katalánok ellenfele.