Két évet kapott Biszku Béla, de nem kell börtönbe vonulnia. A volt kommunista belügyminisztert a háborús bűntett vádja alól végül felmentette a Fővárosi Törvényszék.
Felfüggesztett börtönre ítélték háborús bűntettek és a kommunista bűnök tagadása miatt Biszku Bélát első fokon, de a Fővárosi Törvényszék szerint az 56-os sortüzekért nem felelős a volt kommunista belügyminiszter. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla júniusban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a korábbi elsőfokú ítéletet, amely a mostaninál súlyosabb, öt és fél év szabadságvesztésre ítélte az egykori kommunista belügyminisztert. Biszku Béla részletes vallomást nem tett, de bűnösségét tagadta.

„Halmozati büntetésül két év szabadságvesztésre ítéli, a szabadságvesztés végrehajtási fokozata börtön, a törvényszék a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggeszti, amennyiben a büntetés végrehajtását utóbb elrendelik, a törvényszék az előzetes fogva tartásban töltött időt a szabadságvesztésben beszámítani rendeli, akként, hogy a beszámításnál a 31 nap házi őrizetben töltött idő, 8 nap szabadságvesztésnek felel meg. Ez esetben a vádlott a szabadságvesztés kétharmadának kitöltését követő napon bocsátható legkorábban feltételesen szabadságra” – mondta Steiner Gábor, a Fővárosi Törvényszék bírója.