A szigetországban 2837 autóssal készült felmérés résztvevői szerint a BMW-sek mellett, a Range Rover, az Audi, a Subaru és a Vauxhall/Opel tulajdonosok a legszörnyűbbek. 
A kutatás még a kocsik színei szerint is osztályozta az agresszív autósokat. E szerint a kék autósok a legrámenősebbek (32%), majd a fekete, ezüst, zöld és vörös színű autóban ülők következnek. A kutatásban közös halmazt is kijelöltek és a többség a kék BMW-t vezetőket tartja a legbunkóbbnak – írta a Daily Mail. 

A felmérésből, amelyet a VoucherCodesPro végzett, az is kiderült, hogy az agressziót a közlekedési helyzet generálja első sorban. Hétfő reggel és különösen péntek délután – 5.45 perckor – a legnagyobb a nyomás, amikor vagy rohan mindenki a munkahelyére vagy menekül onnan a hétvége előtt. A megkérdezett férfiak saját bevallásuk szerint havonta átlagosan hét alkalommal borulnak ki a volán mögött ülve, míg a hölgyek háromszor. Amikor leszáll a vörös köd, akkor a leggyakrabban kiabálunk és káromkodunk, ezt az agresszív vezetés, és az obszcén gesztusok követik.
Persze a kommentelők már részleteiben is kifejtik, kivel mi a baj. A bajor kék-fehér emblémás prémium márka tulajdonosai szinte sohasem indexelnek, panaszolják, a Subaruk pedig a jellegzetes brutális kipufogóhanggal önmagában idegesítőek. A Range Roverekben ülők legnagyobb bűne pedig látszólagos felsőbbrendűségük.

Ha érdekes volt, nyomj egy lájkot!