Több mint 25 tárgyat ajánlottak fel civilek, cégek, sportolók és művészek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) tevékenységének támogatására a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági kampányában.
Az akció részeként december 13-án egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján. A kezdeményezést az adományvonal hívásán és az SMS-küldésen túl neves művészek és sportolók által dedikált tárgyak megvásárlásával is lehet támogatni. A fix árral rendelkező, valamint licitálható relikviákat a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője csütörtökön az MTI-nek.

Három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők: az Aranycsapat bőr focilabdájára, amelyen Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi és Szepesi György sportkommentátor aláírása szerepel; Lewis Hamilton dedikált overálljára és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Viktória-mintás serlegvázára, amelyen Kemény Dénes, Polgár Judit és Gyurta Dániel aláírása is olvasható.

A honlapon található, meghatározott áron lehet megvásárolni többek között Melocco Miklós szobrászművész Vénusz születése című bronz kisplasztikáját, Kocsis Zoltán karmesteri pálcáját, Andrea Bocelli dzsekijét, Miklósa Erika dedikált CD-jét és két jegyet a gálakoncertre, Demjén Ferenc aranylemezét, a Parlament épületéről származó faragott díszköveket, Gubás Gabi új zenés meselemezének dedikált példányát és a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott első napi veretes érmesort.

A kínálatban szerepel a Győri Audi ETO kétszeres BL-győztes női kézilabda-csapatról írt könyv, mezük és a szurkolói sál, a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai, edzői és Kemény Dénes szövetségi kapitány által dedikált labda és sapka, valamint Litkey Farkas világbajnok 2002-ben megnyert, dedikált Kékszalagja. 

Polgár Róbert murakeresztúri plébános 25 üvegnyi, természetes alapanyagokból készített csángó zakuszkát, Partics Katalin olimpikon öttusázó lovas családi délutánt, az Operaház a Csipkerózsika című balett premierjére páholyt ajánlott fel. 

A közmédia Jónak lenni jó elnevezésű kampányában a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára folyik a gyűjtés. Az adományvonal a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót.

Forrás: MTI