A nem éppen Magyarország iránti jóindulatáról ismert belga Európai Parlamenti képviselő, Guy Verhofstadt ismét „kitett magáért”. A hazánkat rendszeresen ostorozó és gyalázó Verhofstadt ezúttal egy durván manipulatív videóval próbálja világgá kürtölni, hogy a magyar migrációs politika embertelen és kirekesztő, nem az uniós normáknak megfelelő – olvasható a pestisracok.hu portálon.
Ismét páros lábbal szállt bele Magyarországba és Orbán Viktor politikájába Guy Verhofstadt liberális uniós képviselő, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport elnöke. A korábban az Európai Parlament plenáris- és rendkívüli ülésein hazánkat és a miniszterelnököt többször is nemtelen és igaztalan vádakkal illető volt belga miniszterelnök, aki nemrégiben azt mondta: “Orbán Viktor nem egyedül a magyarok és Magyarország problémája, Orbán Viktor Európa problémája: Orbán Viktor maga az európai morális válság„, most saját közösségi oldalán tette közzé a Magyarországról szóló videót, amely azt mutatja be, hogy míg a magyar határon a drótkerítés alatt kell átbújniuk az illegális bevándorlóknak, addig Kanadában szívesen látják a migránsokat, mert ott Justin Trudeau, az ultraliberális miniszterelnök ölelgetve és mosolyogva fogadja őket.

A Verhofstadt közösségi oldalán kommentelők azonban a jelek szerint gyorsan átláttak a manipuláción és a videóban hemzsegő csúsztatásokon. Ráadásul a hozzászólók védelmükbe vették Orbán Viktort és politikáját, Verhofstadtot pedig szépen helyre tették.

A liberális képviselő válaszolt is a kommentekre, szerinte azt majd a történelem fogja megítélni, hogy kezeli Európa ezt a válságot.

A politikus bejegyzésében fájlalta, hogy nincs stratégia, nincs kvótarendszer, nincs tisztességes és emberséges regisztráció a menekültek számára, ráadásul az elmúlt fél évben semmilyen eredményét nem látja az európai csúcstalálkozóknak – olvasható a pestisracok.hu-n.