A kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt - hangsúlyozzák abban a videóban, amely a kormány tájékoztató kampánya részeként a betelepítési kvóta kockázatairól szól.
A kormány Facebook-oldalára csütörtök délután felkerült, mintegy 30 másodperces kisfilmben kiemelik, hogy minden 12. másodpercben újabb illegális bevándorló érkezik Európába. "Ellenőrizetlenül lépik át a határt, így nem tudjuk, kik ők, és mennyi közöttük az álcázott terrorista" - hangzik el a filmben.

Idézik Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi parlamenti felszólalását, amely szerint "semmiféle ideológia vagy gazdasági érdek miatt nem tehetjük ki életveszélynek az európai polgárokat", és hangsúlyozzák, hogy Magyarország kormánya nemet mond a kötelező betelepítési kvótára.

A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára
A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a kötelező betelepítés veszélyeire. A kormány álláspontja szerint a kvóta növeli a terrorveszélyt, és veszélyezteti kultúránkat.A magyaroknak joga van eldönteni, hogy kit fogadnak be és kivel szeretnének együtt élni.
Szerző: Magyarország Kormánya, 2015. december 3.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól.

Elmondta, hogy a kampány decemberben és januárban zajlik "hagyományos eszközökkel": országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket.

Forrás: MTI