Ki örülne annak, ha éjjel, a legszebb álmából arra ébredne, hogy az ágya épp becsomagolja. Mondjuk az, akinek egy földrengés következtében éppen akkor szakad a fejére a ház. A kínai feltaláló, Wang Wenxi leleménye valójában egy ágy és egy pánikszoba ötvözése, amely maximális védelmet nyújt a váratlan természeti katasztrófák esetén az otthonukban gyanútlanul alvók számára.
A legtöbb emberi áldozatot a lakott területeken, a kora hajnalban lecsapó rengések okozzák, hiszen ilyenkor az emberek mélyen alszanak otthonaikban, s mire az első földmozgásokra felébrednek, már gyakran késő kimenekülni az épületből.

Az összeomló ház aztán százakat temethet maga alá, a lezúduló beton azonnal megöli a bent lévőket, de aki szerencsésen megússza élve, arra is kiszáradás, vagy lehülés vár, mire a mentőegységek megtalálják és kiszabadítják.

Ez ellen véd Wenxi mester ágya, amely a beépített érzékelőivel azonnal reagál az első rengésre, szépen becsomagolja a rajta alvót egy acélmerevítéses dobozba, ahol elegendő víz és kötszer várja a menekülőt, sőt, gázmaszk is, ha netán a romok között valami szivárogna. A mentők aztán egy jeladó segítségével találják meg a dobozt, amiből sértetlenül emelhetik ki a túlélőt.