Életveszélyes termékek, szabálytalan árusok, már három hete folyamatos ellenőrzéseket tartanak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) munkatársai.
Az ellenőrök elsődlegesen arra fókuszálnak, hogyan viselkednek az eladók a vásárlókkal, becsapják-e pénzzel őket a karácsonyi időszakban. Megnézik az ellenőrök azt is, hogy a kereskedők rendesen kiírják-e az árakat és az egységárakat a termékekre és a polcokra. Az akciósnak hirdetett termékeknél pedig azt, hogy tényleg akciósak-e és nem csapják be velük a vásárlókat – írja a Faktor.

- Nagyon sok esetben találkoztunk azzal a panasszal, hogy nem számlát kapott a vásárló, hanem csak egy számológépből kinyomtatott szalagot. Ezen pedig csak az ár szerepelt és az viszont nem, hogy mit és hol vásárolt.- mondta Vermes Bella szóvivő, aki arról is beszélt, hogy a 10 ezer forint feletti vásárlások után mindig el kell kérni az érvényesített, lepecsételt jótállási jegyet is.

- Ha pedig megígérték az üzletben, hogy kicserélik a terméket, mert mégsem tetszik a színe vagy rossz a mérete, akkor ezt mindenképp írassuk rá a blokkra a kereskedővel – tette hozzá a szóvivő.