Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi, északnyugati részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, északabbra helyenként havazik. Szintén ciklon örvénylik a Fekete-tengertől északra, emiatt ott is sok a felhő, csapadékos az idő; a ciklon déli oldalán eső, északi részén pedig hó fordul elő. Ugyanakkor szárazföldünk déli és középső területének időjárását anticiklon alakítja. A magasnyomás területén az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként egész nap borult marad az ég. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb néhol alakul ki szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi és keleti részén fagypont alatt, Kelet-Európában általában 1 és 8 fok között változik. A legmelegebb nyugaton és délnyugaton van, arrafelé a kora délutáni órákra 11 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt a legdélebbi tájakon 20, 21 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, de pénteken délen, délkeleten, illetve északnyugaton lehet átmenetileg kevesebb felhő. Számottevő csapadék nem várható, azonban éjszaka és pénteken napközben helyenként szitálás előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de pénteken nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 4 és 10 fok között alakul.

Forrás: MTI