A legnépszerűbb közösségi oldal Debrecenben Hallottam zárt címcsoportjában Mihály Katalin ezt írta: “megdöbbenve hallgattam, ahogy a lányom mesélte, hogy a fényvillamoson utazott vasárnap este hét és negyed nyolc között. A Dienes megállónál egy 4-5 éves kisgyermeket a villamos „kizárt” a megállóba, miközben az édesanyja a járművön maradt. Aztán elindult a villamos, de a következő megállóig meg sem állt, miközben az utasok nyomták a vészjelzőt. A vezető ezt kinyomta és a kiabálásra sem reagált.”
Nem akkor, nem ott

A DKV részéről Csohány Andrea, kommunikációs és marketing előadó azt válaszolta, hogy a közösségi oldalon közzétett eseteket a cég nem tekinti hivatalos panasztételnek. A társasághoz vasárnap viszont érkezett egy villamos járművezetővel kapcsolatos észrevétel, amely valószínűleg a Facebookon közzétett esethez kapcsolható. A közösségi oldalon megjelent írás azonban merőben eltér az utas által tett, hivatalos észrevételtől. Sem a villamos pályaszáma, sem az eset időpontja, körülményei nem egyeznek.

A hivatalos verzió

A beérkezett utasészrevétel alapján nem történt olyan, hogy a megállóhelyen maradt volna a gyermek, mint ahogy arról sem tett említést utasunk, hogy a járművezető nem reagált a vészjelzőre. A levél nem tartalmaz segélykérő megnyomásáról szóló információt.

A DKV-hoz érkezett levél alapján a következő eset történt: egy mozgáskorlátozott utas gyermekével a Kossuth téren szállt fel az 513-as pályaszámú villamosra. Körülbelül 20 óra 30 perckor a Csemete utca villamos-megállóhelyen szerettek volna leszállni.

Az utas által leírtak szerint először ő kezdte meg a leszállást. Még csak a rollátorát (négykerekes járókeretét) tolta le a járműről, amikor az ajtó a csuklójára záródott, miközben a gyermeke kezét fogta. Mivel az ajtókat úgy állították be, hogy ha záródáskor akadályt érzékelnek, azonnal kinyílnak, ekkor is ez történt. A villamosvezető erre kiszállt fülkéjéből, odament és elnézést kért az utastól – ez ugyancsak az utas által leírtakból derül ki.

Az esetet a DKV sajnálja és a kellemetlenségért ismételten elnézést kérnek az utastól. A belső kamerák felvételei és a GPS adatok alapján a pontos körülményeket ezzel együtt kivizsgálják – áll a közlekedési cég illetékesének válaszában.

Forrás. haon.hu