Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg finomliszt
30 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kk cukor
4 tojássárgája
1 csipet só

Töltelékhez:
1 üveg házi sárgabaracklekvár (70-80 dkg)
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 ek rum

Tetejére:
8 ek kakaó
8 ek cukor
10 dkg vaj
1 dl víz

Elkészítése:
Tészta készítése:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, kis gombócokat formálunk belőlük, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Töltelék készítése:
A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összekeverjük, és 3 részre osztjuk.

Összeállítás:
Egy tésztagolyót tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtunk, majd egy kizsírozott tepsibe fektetjük.
Megkenjük egy adag lekvárral, meghintjük egy adag cukros dióval, meglocsoljuk 1 ek rummal. Ugyanígy folytatjuk még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió, rum).
A negyedik tésztalappal befedjük, villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Csokimáz készítése:
A vízzel simára keverjük a cukrot a kakaóval, és sűrűre főzzük. A végén elkeverjük benne a vajat, és amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk.
Pár órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed a csokimáz, ezután felszeleteljük.