HOZZÁVALÓK
30 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
2 db tojás
bors
4 evőkanál olívaolaj
pirospaprika
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS
A krumplit puculjuk meg és vágjuk fel hasábokra, majd konyhai ruhával töröljük szárazra.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevìtsük fel az olajat, majd tegyük bele a burgonya hasábokat, és a hagymaszeleteket.

Ezután néha megkeverve 20-25 perc alatt süssük meg. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén hely legyen a tojásoknak.

Ezután üssük bele a tojásokat , majd addig süssük míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad (Fel is verhetjük a tojásokat, én így készítettem). Ízlés szerint fűszerezzük.