Jöhet az ala­csony gáz­számla, mivel az ed­digi hí­resz­te­lé­sek­kel el­len­tét­ben, me­lyek az év­ti­zed telét le­beg­tet­ték meg, most azt mond­ják, na­gyon enyhe te­lünk lesz. Annyi biz­tos, hogy az idő­já­rást hó­na­pok­kal előre nem lehet meg­jó­solni, de kö­vet­kez­tetni lehet rá. 
Az időjárás szeszélyes dolog, a meteorológusok mind a mai napig nem fejlesztettek ki száz százalékig biztos módszert a hosszú távú előrejelzésre. Az előzményekből és bizonyos tényekből (széljárás, pára összehasonlítások) azonban egy hónapra pontos előrejelzéseket, hosszabb időre pedig következtetéseket lehet levonni. Az tény, hogy a novemberi gázszámlája mindannyiunknak alacsonyabb lesz az elmúlt évekhez képest, és ez most nem a rezsicsökkentés eredménye. Nem ilyen novemberhez szoktunk, több melegrekord is megdőlt, sokszor kabát sem kell. 

Milyen telünk lesz a jelen állás alapján? 

Az amerikai légköri hivatal szerint idén elmaradhat a szokásos tél, elemzéseikben nyoma sincs sok hónak és kemény fagyoknak. Ellenben sok csapadék, és 3 fokkal magasabb átlaghőmérséklet várható. 

Ha ez igaz, az idei tél lesz a legenyhébb, mióta figyelik az időjárást a szakemberek. Az biztos, hogy a jelenlegi időjárás inkább áprilisinak mondható, semmint a tél hírnökének. Gázszámla ide vagy oda, mi azért reméljük, hogy a karácsony hótakaróval érkezik. 

Forrás: Ripost