A Magyar Liberális Párt arra szólítja fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a Kúria döntésének megfelelően hozza nyilvánosságra a "közpénzek milliárdjaiból" írt századvéges tanulmányokat - mondta a párt gazdaságpolitikusa csütörtökön az MTI-nek.
Bodnár Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet körülbelül három éve próbál hozzájutni az iratokhoz. Hangsúlyozta, hogy az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla nyáron jogerős ítéletet hozott és bár Lázár János azt ígérte, hogy annak eleget tesznek, augusztusban a Miniszterelnökség egy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az ügyben. A Kúria viszont helybenhagyta az ítélőtábla döntését - jelezte.

A Liberálisok elvárják, hogy amíg nem tisztázódik, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a Századvég Gazdaságkutató Zrt., addig a kormányzat ne kössön újabb szerződéseket a céggel - mondta. Hozzátette, abban bíznak, hogy a tanulmányok megismerése után egyértelműen kiderül majd, hogy követett-e el valaki hűtlen kezelést vagy titoksértést a tanácsadó cégnél és a Századvéget megbízó állami intézményeknél.

Forrás: MTI