Most jön rá a csuklás Washingtonban a cionistákra - Kína is beszáll az Iszlám Állam elleni harcba, megvan a "casus belli"
Kína katonai akciót indít az ISIS ellen, azután, hogy a dzsihádisták kivégeztek két kínai túszt.

A Kínai Népköztársaság megerősítette a hírt, mi szerint két kínai nemzetiségű férfit kivégzett az ISIS a Közel-Keleten. A kínai kormányzat megfogadta, hogy megkezdik a felkészülést az „igazságszolgáltatásra”. – írta americanfreedomfighter.com

Kína megerősítette, hogy az egyik áldozat Fan Jinghui volt, egy 50 éves pekingi szabadúszó tanácsadó. Fan Jinghui akkor vált ismertté, mikor még szeptemberben a terrorszervezet magazinjában gúnyból egy norvégiai tússzal együtt eladásra kínálták fel őket . Mind Kína, mind Norvégia visszautasította egyébként a terroristák által követelt váltságdíj megfizetését. Peking most azt mondja, hogy megpróbálták kimenteni a kegyetlenül kivégzett kínai állampolgárt, azonban kudarcot vallottak.

„A kínai kormányzat erőteljesen elítéli ezt a barbár tettet, mely mentes minden emberségtől, és mindent megtesz, hogy igazságot szolgáltasson a bűnösöknek.”- nyilatkozta egy kínai tisztviselő a Reuters-nek. – „A kínai kormányzat határozottan fog fellépni a terrorizmus minden formája ellen, és erőteljes támadásokat fog indítani az erőszakos terrorista bűnözők alján, akik az emberi kultúra legmélyebb mocskát képviselik.” – tette hozzá.

A két fogoly holttestét megtalálták, halálukat fejlövés okozta. Kína emiatt megesküdött, hogy brutális módon fog igazságot szolgáltatni az ügyben, és ha kell, katonai erőt is bevetnek az ISIS terroristái ellen.

Szóval Oroszország mellett most Kína is képviseltetni fogja magát irtózatos haderejével a térségben. Ezzel az "erőegyensúly" Oroszország, Kína, és Irán szövetséggel végképp a kelet felé tolódik el.

SVPSZ - Orientalista.hu – Crusader