HOZZÁVALÓK:
1 dl száraz vörösbor
20 dkg sárgarépa
1 póréhagyma
petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl
8 vékony szelet sertéscomb
8 szelet baconszalonna
3 evőkanál vörösborecet
néhány szem borókabogyó
2 babérlevél
őrölt bors
1 teáskanál étkezési keményítő
olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:
A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük.

Mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet baconnal, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk.

A vörösborral, 1 dl vízzel és a borecettel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.

A tekercseket tálra fektetjük, egy kevés mártással leöntjük, és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.