Hozzávalók
2-3 evőkanál liszt,
fél kiló savanyú káposzta,
1 konzerv zöldborsó,
2-3 szál sárgarépa,
1 üveg zöldbab,
1 kg sertés hús,
1 nagy tejföl,
3 közepes burgonya,
kávéskanálnyi ecet,
2 szál petrezselyem gyökér,
só, törött bors,

Elkészítés
A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk.
Ezután felengedjük vízzel (az edény háromnegyedig legyen).

Beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ezzel tovább főzzük.
Mikor megfőtt a káposzta, hozzátesszük a zöldborsót, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást készítünk és behabarjuk vele a levest.