Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) is ki kell vennie a részét a Quaestor-károsultak kártalanításában. 
Schmuck Erzsébet ellenzéki országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján a jegybank felelősségét hangsúlyozta a brókerbotrányokban, amely szerinte nem látta el kellően felügyeleti feladatait. Szerinte ezért nem lehet a szabályokat betartó pénzintézeteken "elverni a port", a nemzeti banknak kellene a jövőbeli nyereségéből egy alapot képeznie a kártalanításra.

A politikus utalva az Alkotmánybíróság kedden közzétett határozatára, amelyben a Quaestor-törvény egyes passzusait megsemmisítette a testület, kijelentette: egyértelmű volt, hogy a kormánytöbbség által támogatott jogszabály zátonyra fut, hiszen az politikai alapon tett különbséget a károsultak között. Utalt a brókercég egykori vezetője, Tarsoly Csaba és a kormányoldal közötti összefonódásra. 

Kijelentette: a kormány nemcsak a Hungária Értékpapír Zrt., a Buda-Cash vagy a Baumag károsultjait csapta be, hanem a Quaestorét is. 

Schmuck Erzsébet kérdésre reagált a Bruxinfo európai uniós ügyekkel foglalkozó hírportál értesülésére, amelyben arról számoltak be, hogy az Európai Bizottság (EB) megítélése szerint a magyar hatóságok eltértek a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályoktól, amikor közvetlenül, pályáztatás nélkül adtak megbízást az orosz Roszatom cégnek a paksi atomerőmű kibővítésére. Schmuck Erzsébet azt mondta: az LMP örülni fog, ha a paksi bővítés nem valósul meg, hiszen végig kritizálta mind a hitelfelvételt, mind a bővítéssel kapcsolatos folyamatokat.

Forrás: MTI