Hozzávalók
kb. 20  darabra
A tésztához
38 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 db tojássárgája
1 db citrom héja

A töltelékhez
1 dl sárgabarack lekvár

A tetejére
porcukor

Elkészítés
1 Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk (egy kis joghurtot vagy tejfölt adhatunk hozzá, ha nem állna össze anélkül, bár ha pontosan kimértük, tökéletes lesz az állaga a tésztának).

2 Tegyük a hűtőbe pihenni kb. egy órára, de legalább 30 percre.

3 A sütőt melegítsük elő 200 C-ra, és készítsük elő a kiszúró formákat.

4 Nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki a tésztát, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.

5 Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek.

6 Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk őket össze lekvárral. Én csakis anyukám házi sárgabarack lekvárjára esküszöm, de ez persze nem zárja ki, hogy egy finom áfonya- vagy meggylekvárral ne tölthetnénk meg. :)