Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy ne fordítsanak további pénzt a paksi erőműbővítésre, és hozzák nyilvánosságra a megkötött szerződéseket - közölte a párt hétfőn az MTI-vel.
Közleményükben azt írták, hogy miután az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályok megsértése miatt, már az állami támogatásokat is vizsgálják a paksi bővítés ügyében.

Az Együtt aggasztónak tartja az orosz függést, és elutasítja a beruházást - ismételték meg, új, átfogó, hosszú távra érvényes energiastratégia kidolgozását, és azt sürgetve, hogy a beruházásra félretett magyarországi forrásokat zöldenergiára és energiatakarékossági programokra fordítsák. A rezsicsökkentés hazugságát meg kell szüntetni, és egy fenntarthatóbb szociális ártámogatási rendszert kell bevezetni - ismételték meg korábbi követelésüket.

Az Európai Bizottság hétfőn adta hírül, hogy úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks 2 nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak.

Forrás: MTI