Készítettem 12 db palacsintát: 2 tojásból, 12 púpos ek. Szafi Fitt zabpehelylisztből, 2 ek. Szafi Fitt nyílgyökérlisztből (ez azért kellett bele, hogy hajtható, szakadásmentes, rugalmas palacsintákat kapjak, ugyanis sok hússal szerettem volna megtölteni), 2 dl light kókusztejből, 2 dl vízből, csipet sóból majd Kókuszolajjal megkent serpenyőben megsütöttem.
Míg sütöttem a palacsintatésztákat, elkészítettem a csirke ragut: 60 dkg filézett csirkemellet megmostam és felkockáztam, majd forró tapadásmentes serpenyőben fehéredésig, plusz még ugyanennyi percig "pirítottam" (összesen kb. 20 perc).

Ezután leöntöttem róla a kiengedett vizet és hozzáadtam 6 kiskanál fasírt fűszersót, és tovább pirítottam kb. 5 percig.

Végül felöntöttem a "bolognai" szósszal, forraltam egyet rajta és kész is.

A kisült palacsinta tésztákba csomagoltam a ragut, és sajttal megszórtam.

Aki nem eszik zabot, bármilyen jól bevált palacsintatésztával el tudja készíteni ezt a receptet.