Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
Fél dl olaj
Fél citrom
30 dkg spárga
15 dkg rókagomba
15 dkg kifejtett primőr zöldbab
1 cs újhagyma
1 cs petrezselyem
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 teáskanál finomliszt
Őrölt fehérbors   citromfű ső

Elkészítése:
A hlfilé vastag részét sűrűn bevagdossuk,hogy szálkamaetessé tegyük. Sózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A spárgát meghámozzuk.2-3 centis darabokra vágjuk, forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük. Ha ismét forr, főzzük tovább pontosan 8 percig majd leszűrjük. A főzőlét más étel készítéséhez felhasználjuk. Kevés vajban karikára vágott hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre szelt gombát. Sózzuk ettől gyorsan kioldódnak a nedvei. Mikor félig elpárolgott, adjuk hozzá a zöldborsót vagdalt petrezselyemmel, citromfűvel, borssal ízesítve 8-10 perc alatt pároljuk puhára. Most öntsük rá a lisztet simárakevert tejszínt. Forraljuk néhány percig, adjuk hozzá a spárgát és a tálalásig tartsuk melegen. Ha a köret elkészült, a halat kevés olajon serpenyőben, vagy grillsütőben süssük pirosra. Ízlés szerint citromlevet csorgatunk rá.