Országszerte öt hátrányos helyzetű kistelepülés általános iskolájában újultak meg a vizesblokkok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és egy élelmiszereket, tisztítószereket gyártó cég együttműködésének köszönhetően. Erről Rétvári Bence a Komárom megyei szomori iskolában tartott ünnepélyes átadás előtt tájékoztatta az MTI-t.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Komárom megyei szomori iskolában tartott keddi ünnepélyes átadás előtt az MTI-nek elmondta: a felújításokra 11 millió forintot fordítottak és a megújult vizesblokkok mintegy 700 gyermek tisztaságra-higiéniára való nevelését segítik.

A szomori mellett Baksán, Maroslakán, Szentpétertúron és Bucsán történtek felújítások. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a Klik célja, hogy különböző társadalmi partnerekkel, vállalatokkal szoros kapcsolatot alakítson ki, és ezzel is elősegítse az oktatás-nevelés színvonalának javítását.

Rétvári Bence megjegyezte: korábban ennek jegyében születettek stratégiai megállapodások telekommunikációs cégekkel.

Hozzátette: a mostani felújítás során olyan hátrányos helyzetű iskolákat részesítettek előnyben, ahol a leginkább indokolt volt a segítség, de azt az iskola valamilyen ok miatt nem tudta megoldani.

Hátrányos helyzetű kistelepülésekről lévén szó nagyon fontos, hogy a tisztaságra nevelés jelen legyen az iskolai életben - hangsúlyozta a parlamenti államtitkár, aki kitért arra is, hogy mindenkinek mindenhol ugyanazokat az esélyeket és lehetőségeket kell megteremteni, a kis- és nagytelepüléseken egyaránt.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Klik megalakulása óta ötmilliárd forintot fordított intézmények felújítására, karbantartásra.

Az Unilever Magyarország Kft. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ együttműködésével társadalmi akció keretében vállalat több intézmény részfelújítását.

Forrás: MTI