Keresik a Fővárosi Nagycirkusz jövőbeli új helyét, ahol az új cirkuszművészeti központ is otthonra találna – mondta a magyaridok.hu-nak Fekete Péter miniszteri biztos.
Az új cirkuszművészeti központ új helyének megtalálásában fontos szerepet játszik, hogy a közönség által jól látható területen legyen, illetve a cirkuszművészeti központ feladatainak is megfeleljen. Otthont tudjon adni  klasszikus és modern cirkuszi előadásoknak, az artista képzőnek, a cirkusz múzeumnak, a cirkuszművészeti kutatóközpontnak – mondta Fekete Péter, a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos.

A miniszteri biztos a Magyar Idők Online-nak elárulta, hogy egy Nyugai Pályaudvar melleti helyszín megfelelne a fő kívánalmaknak, hiszen a 4-es, 6-os villmosról is jól látható, megfelelő nagyságú üzemi területet tudnának kialakítani rajta, és a ma még romos épületek felújításával kialakíthaó lenne a jövőbeli cirkuszművészeti központ.

Fekete Péter megnyugtatta a cirkusz-rajongókat, hogy a Fővárosi Nagycirkusz addig működik jelenlegi helyén, a Városligetben, amíg teljesen fel nem épül az új cirkuszművészeti központ. Az épület a modern kor kihívásainak nem felel meg, ezért keresnek új helyet – nyilatkozta a miniszteri biztos.

Rendelje meg Ön is a Magyar Idők Napilapot: Kattintson IDE