Vicente del Bosque szövetségi kapitány kezdőként küldi pályára Paco Alcácert az ukránok elleni, a spanyolok számára tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőn.
Paco Alcacer - fotó: EPA/Alberto Morante Paco Alcacer - fotó: EPA/Alberto Morante
Mint ismeretes, a címvédő válogatott pénteken 4-0-ra legyőzte Luxemburgot, ezzel pedig kiharcolta a részvételt a jövő évi franciaországi kontinenstornán. A találkozón két gólt szereztt a Valencia 22 éves csatára, aki így már kilenc meccsen hat gólnál tart a nemzeti együttesben. A spanyol szövetségi kapitány nem számíthat David Silvára és Alvaró Moratára, de ennek ellenére bízik csapatában.

"Úgy vélem, a körülményekhez képest ez a legjobb tizenegyünk. Paco Alcácer kezdeni fog Ukrajna ellen. Jó formában van, és ebből előnyt kell kovácsolnunk” – idézi a Nemzeti Sport Vicente del Bosquét. "A 2012-es kijevi Európa-bajnoki döntő az egyik legszebb meccsem edzői karrierem során. Remélem, hogy ismét azon a szinten tudunk játszani. Úgy érkeztünk Kijevbe, hogy a kijutás már biztos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk motiváltak hétfőre."

A fiatal gólzsák pályára küldése jó hír a mieinknek, hiszen ha az ukránok nem győzik le a spanyolokat hétfő este Kijevben, akkor Magyarország maradhat a selejtező legjobb csoportharmadikja, azaz ráadás nélkül juthat ki a 2016-os Eb-re. A magyar válogatott jelenleg 15 ponttal vezeti a csoportharmadikok ranglistáját, de két rivális még megelőzheti ezen a speciális tabellán, amelybe a hatcsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredmények nem számítanak bele. A hétfőn záruló C csoportból Ukrajna és Szlovákia jelenthet veszélyt: előbbinek az előzéshez nyernie kell a címvédő Spanyolország ellen, azonban még ebben az esetben is Magyarország maradhat a legjobb harmadik, ha Szlovákia döntetlent játszik Luxemburgban és Macedónia nem győz Fehéroroszországban. A kedden befejeződő A csoportból Törökország lehet még legjobb harmadik, amennyiben hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

Forrás: nso/telesport.hu