A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff úgy véli, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egyre szorosabbá váló küzdelme a jövőben még kiélezettebbé válhat, sőt minden idők egyik legnagyszerűbb párharcaként vonulhat be a sport történelmébe.
Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: Moy / XPB Images) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: Moy / XPB Images)
Hamilton futamgyőzelmek tekintetében már utolérte ferraris riválisát (a 2015-ös Orosz Nagydíj után mindketten 42 F1-es sikernél járnak), a szezon végén pedig a világbajnoki címeket számláló örökranglistán is közeledhet a némethez. A statisztikák szempontjából tehát „kiélezett küzdelmet vívnak”, a versenypályán azonban egyelőre ritkán találnak egymásra, igaz, a Ferrari formajavulásával csökkent a közöttük lévő távolság.

A vörösök feltámadását látva sokan izgatottan várják a 2016-os évadot, melyben a csapat – a jelenlegi fejlődési ütem tartásával – még közelebb kerülhet a Mercedeshez, Hamilton és Vettel küzdelme pedig a versenypályán is szorossá válhat. A címvédő Oroszországban elmondta, örülne, ha jövőre Vettel is beszállna a bajnoki küzdelembe, az pedig még boldogabbá tenné, ha folyamatosan test-test elleni küzdelmet vívhatnának, ahogyan csapattársával tette azt tavaly Bahreinben.
Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a szocsi sajtótájékoztatón (Fotó: XPB Images) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a szocsi sajtótájékoztatón (Fotó: XPB Images)
Kettejük küzdelme a Mercedes sportigazgatója szerint igazi klasszikusként vonulna be a Forma-1 történelmébe. „Mindketten nagyon jó teljesítményű versenyautóban ülnek, kettejük párharca pedig a sport történelmének egyik legnagyszerűbbje lehet – azok közül, amit különböző csapatok képviselői vívtak” – nyilatkozta Wolff a Motorsportnak, utalva arra, hogy Hamiltonnak 2014-ben és 2015-ben is harcolnia kellett, mégpedig saját csapattársával (igaz, Nico Rosberg tavaly jobban megszorongatta a címvédőt). „Lewisnak megvan a saját riválisa a csapaton belül is, és ez így jó!” – teszi hozzá.

Wolff később leszögezte, örülne, ha a Ferrari még közelebb kerülne csapatához, a Forma-1 legrégebbi alakulatával vívott küzdelem ugyanis nemcsak a sportnak, hanem magának a Mercedesnek is jót tenne. „Motiválná a csapatot, hiszen ez az az istálló, amelyikkel meg akarunk küzdeni. Arra számítunk, hogy nagyon erősek lesznek a következő évben. Korábban is jól teljesítettek, és (Oroszországban) ismét! A futam végén Sebastian tempója nagyon jó volt, és a gumikkal is jól bánt. Remek szakemberekkel és nagyon jó autóval rendelkeznek, szóval már várjuk, hogy komoly küzdelmet vívhassunk a következető évben” – zárta gondolatát az osztrák szakember.
Toto Wolff (Fotó:  XPB Images) Toto Wolff (Fotó: XPB Images)
Forrás: Motorsport