Hivatalos határozatot kért a napokban a ceglédi önkormányzat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól annak nyomán, hogy a hatóság ellenőrei a közelmúltban a város közétkeztetésért felelős cég főzőkonyháján felcímkézetlen húsokat találtak – tudtuk meg az önkormányzat sajtóosztályától.
Tájékoztatásuk szerint akkor tudják majd értékelni a helyzetet, ha megkapják a hivatalos határozatot. Arra kérték továbbá a közétkeztetési feladatokkal megbízott vállalkozót, számoljon be arról, milyen intézkedéseket tettek, illetve milyen lépéseket terveznek tenni annak érdekében, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

A Nébih tegnapi tájékoztatása szerint a hatósághoz nem érkezett meg a ceglédiek hivatalos határozatot kérelmező megkeresése. A közétkeztetővel szemben indult vizsgálat időközben lezárult, a céget több százezer forintos bírsággal büntették.

Korábban lapunk adott hírt arról, hogy több ezer gyermeket veszélyeztethetett a TS Gasztro nevű közétkeztető cég: a vállalat egyik telephelyén még szeptemberben végzett ellenőrzéskor higiéniai hiányosságokat is feltárt a hatóság, amely lefoglalta és megsemmisítette a negyedtonna ismeretlen eredetű terméket. A TS Gasztro korábbi tájékoztatásában elismerte, hogy egyik konyháján nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmezési nyersanyagot, alapanyagot találtak, a 250 kilogrammnyi élelmiszert a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően meg kellett semmisíteniük.

A Nébih az ellenőrzés idején a kétes minőségű élelmiszerek mellett az épület helyiségeinek állapotában is talált kivetnivalót. Nem felelt meg az előírásoknak a konyha sem, ahol a falak csempehiányosak, az ajtók, a tárolószekrények sérültek és koszosak voltak. A raktárhelyiségben a padozaton tárolták az élelmiszereket, a húselőkészítőben pedig a szennyvíz elvezetője csepegett a mosogatóba. A szóban forgó cég főzőkonyhájáról kerülhetett volna az ismeretlen eredetű hús az óvodák, általános és középiskolák menzájára.

A Híradó.hu korábbi beszámolója szerint sem a Nébih zöldszámára, sem máshová nem érkezett olyan bejelentés, hogy a bezárt konyha ételeitől bármiféle megbetegedést észleltek volna.

Rendelje meg Ön is a Magyar Idők Napilapot: Kattintson IDE