A rántott hús az az étel, amit kiskorom óta a mai napig imádok, bármikor meg tudnám enni. Nálunk sertésből, csirkéből és borjúból készül (a pulykahúst nem szeretjük). A borjú bécsi viszont a best nálam, de jobb szeretem itthon elkészíteni, mert étteremben már sokszor rendeltem, és borjúhús helyett leginkább sertést, vagy rosszabb esetben volt, hogy pulykát kaptam (természetesen az étlapon nem volt feltüntetve, hogy nem borjúból készítik). A titka a citromos pácban rejlik, nagyon omlós lesz az így elkészített rántott hús.
Hozzávalók:
600 g borjúkaraj csont nélkül
1 kisebb citrom leve
liszt
tojás
zsemlemorzsa (legjobb a házi)
tej
só 
a sütéshez: olaj vagy tisztított vaj

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk.
A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk.
Panírozásnál a  felvert tojásba tegyünk egy kicsi tejet, ennél a mennyiségnél kb 2 evőkanálnyit, majd a szokásos módon panírozzuk be a húst.
Bő olajban, vagy tisztított vajban süssük mindkét oldalát kb 4 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Csak közepes lángon süssük.