A dizájner drogok soha nem látott kockázatot és fenyegetettséget jelentenek ma Magyarországon - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten, egy a témában rendezett tanácskozáson.
Rétvári Bence elmondta, míg a régi, klasszikus kábítószerek használata nagymértékben visszaszorult Magyarországon, addig a dizájner drogok használata nőtt. Ezeknek a kábítószereknek nem ismerjük az eredetét és a pontosa hatásaikat sem - tette hozzá.

Szerinte mindezért nagyon fontos, hogy a megelőzésre helyezzék a hangsúlyt.

Rétvári Bence kitért rá, hogy Magyarország a drogfogyasztás és az ehhez köthető halálesetek tekintetében az európai átlagnál kedvezőbb helyzetben van.

Szólt arról is, hogy a kábítószer-terjesztőkre nézve a magyar büntető törvénykönyv az egyik legszigorúbb európai szinten.

Rétvári Bence beszédében megköszönte a drogproblémával küzdőknek segítséget nyújtó szervezetek munkáját, és elmondta, hogy a nyár óta az állam támogatja a különféle szervezetek által folytatott gyermek- és ifjúsági addiktológiai ellátásokat.

Az A gyermek- és ifjúsági addiktológia jelene és jövője címmel megtartott konferenciát az Emberbarát Alapítvány rendezte.

Forrás: MTI