Egy angol hírportálnak névtelenül nyilatkozó ügynök azt állította, hogy a menekülthullámot meglovagolva már több ezer dzsihádista jutott el Európába.
A feltételezett dzsihádista névtelenül nyilatkozott a Buzzfeed portálnak, és azt állította, hogy az Iszlám Állam a nyugati társadalmak naivitására és nagyvonalúságára alapozza a következő akcióit. A magát ügynöknek aposztrofáló férfi azt is elárulta, hogy a terroristákat klasszikus módon, embercsempészekkel juttatják el Európába.

Az Express című angol hírportál az interjút kiegészítve arról ír, hogy a szélsőséges terrorszervezet a bevándorláshullámot meglovagolva célzottan küldi a kiképzett terroristákat az általuk kiválasztott célországokba.

Az Iszlám Állam feltételezett ügynöke a végső célról is beszélt, amely nem más, mint az, hogy az egész világot Iszlám Kalifátussá alakítsák és ezt a célt mindenképpen el fogják érni, mert ahogy fogalmazott ez Allah rendelése.

Mint azt már lapunk megírta, a This is Christian Syria (Ez a keresztény Szíria) Facebook-csoport internetes adatgyűjtése szerint magukat menekültnek álcázva megérkeztek Európába az iszlám terroristák. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a jelenleg az európai városokban parádézó illegális bevándorlók közül többen korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak. Lapunknak természetesen nincs megfelelő eszközrendszere ahhoz, hogy az információk valóságtartalmát ellenőrizze, a biztonsági , titkosszolgálati szakértők véleménye szerint azonban több ezer potenciális terrorista érkezhetett meg a bevándorlókkal Németországba. Az is kiderült, hogy nagyüzemben hamisítja az Iszlám Állam a szír útleveleket.