Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön is folytatódik az évszakhoz képest hűvös idő és most már csapadékra is számítani kell.
Az időjárási helyzet Európában:

A szárazföldi Európa leghidegebb és legmelegebb pontja között kedden kb. 25 fokos különbséget tapasztalhattunk. Ebből az intervallumból csak egy-egy meteorológiai állomás adata lógott ki, hiszen síkvidéken mindössze a Barents-tenger partján fordult elő 8, 9 fok. Emellett az ősz csalhatatlan előjele, hogy 30 fok feletti hőmérsékletet már csak mediterrán országokból jelentettek, bár Ciprus szigetén még kedden előfordult 40 fokos forróság is. A Skandináv-félsziget felett elhelyezkedő anticiklon nagy területen befolyásolja az időjárást a kontinensen, de a magas nyomású légköri képződményre jellemző zavartalan napsütés csak Dániában, Dél-Norvégiában és Svédország egyes részein fordul elő; ez utóbbi helyen szerda hajnalban gyengén fagyott. Ugyanakkor az Északi-, és Norvég-tenger felett nagy területen alacsonyszintű rétegfelhőzet képződött, ami Nagy-Britanniában okoz több helyen borongós, őszi időt; a Kelet-európai síkságon pedig egy összeáramlási vonal alakult ki, ami Moszkvától Prágáig okoz sokfelé felhős időt, helyenként kisebb esővel, záporral. Szicília környékén ezekben az órákban egy mediterrán ciklon fejlődik, amelynek fátyolfelhőzete szerdán délelőtt nagyjából Rómáig, a Balkán-félszigeten pedig Macedóniáig ért el.

A ciklon északkelet felé mozdul el, és fokozatosan Magyarország felé tekeredik, így csütörtökön már a Kárpát-medencében is sokfelé elered az eső.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Az esti időszakban mindenütt csökken a felhőzet, a déli megyékben átmenetileg derült lesz az ég, majd éjfél után a Balkán felől egy nagyobb felhőtömb érkezik, ami csütörtökön napközben nagy területen beborítja az eget. Néhány órás napsütésre főleg a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, de az Északi-középhegységben és a Nyírségben lehet szűrt napfény. Kora reggeltől délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső, a csapadék napközben nyugat, északnyugat felé terjed. Hajnalig többnyire mérsékelt változó irányú szél lesz, majd északkeletire, napközben többfelé délkeletire fordul és megélénkül a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 12 fok között alakul, a tartósabban derült, északi völgyekben lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16, 23 fok között valószínű, a Dél-Alföldön lesz a leghűvösebb.