Két és fél év, több tízezer magyar fiatalnak nyújtott személyre szabott szolgáltatás: ez az Új Nemzedék Plusz Program, mely a Szegedi Ifjúsági Napokon tartotta projektzáró rendezvényét.
Nem léteznek megválaszolhatatlan kérdések, és egyetlen fiatal sem maradhat egyedül a gondjaival – így foglalható össze az Új Nemzedék Plusz program projektzáró sajtótájékoztatójának üzenete. Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára nyitóbeszédében a feladat fontosságáról és nehézségeiről beszélt – felgyorsult világunkban a fiatalok életciklusa is eltér a korábbi generációétól, így a segítségnek és a válaszoknak is máshonnan és másképp kell érkezniük. „Az országot lefedő Kontaktpont-hálózatnak, a felkereső programoknak, az online jelenlétnek pedig megvan a haszna: az utóbbi évben 25, 7 százalékkal javult a magyar fiatalok foglalkoztatási rátája – ez az unióban vezető számnak számít”.
Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú kft. ügyvezetője kifejtette: a bázis iskolai program volt a központja a közoktatási fejlesztésen alapuló projektnek. „Az általunk indított, 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia program már 44 ezer fiatalhoz jutott el, 9600-an pedig már részt is vesznek benne.”
Az ügyvezető elmondta: hogy a projekt nem ér véget – Új Nemzedék Újratöltve néven folytatódik és segíti tovább a felnövekvő generáció boldogulását.