Látványos hajrában indult a kereskedés az európai börzéken, az optimizmus az ázsiai piacokról érkezett, ahol a Shanghai Composite 2,29, a hongkongi Hang Seng 3,61 százalékkal erősödött, a japán Nikkei négy éve nem látott mértékű, 7,71 százalékos ugrást produkált, de a koreai Kospi is 3 százalékkal értékelődött fel.
A vezető nyugat-európai börzék 2 százalék körüli lendületbe kerültek nyitás után, délután azonban váratlanul elromlott a hangulat, és egyre nagyobb számban jelentek meg az eladók a parketten, a hírek szerint azért, mert ismét erősödni kezdtek azon aggodalmak, amelyek szerint a Fed már szeptemberben megkezdheti a kamatemelési ciklusát.

A hangulatingadozás érezhető volt a Budapesti Értéktőzsdén is, a BUX a délelőtti órákban még 1,5 százalék körüli pluszban járt, zárásra azonban 21 106 pontra csúszott vissza, ami már alig 0,7 százalékos napon belüli erősödést jelent. A részvényforgalom tegnap is szánalmasan alacsony volt, alig 5 milliárd forintot tett ki. A négy vezető részvény közül az OTP bizonyult felülteljesítőnek 1,3 százalékos emelkedéssel, forgalom tekintetében ugyanakkor a Richter vitte a prímet, a gyógyszerpapírokkal ugyanis 1,77 milliárd forint értékben kereskedtek, a napon belüli teljesítménye 0,7 százalékos plusz lett.

A Mol sodródott az árral, délelőtt 13 595-ig kúszott fel a jegyzés, délután azonban kitartó lecsorgás következett, az utolsó kötés 13 390 forinton született, ami mindössze 0,4 százalékos pluszt jelent.

A Magyar Telekom nemigen találta a helyét, reggel még három forinttal drágult a távközlési papír, este azonban már csak 390 forinton jegyezték, 1 forinttal kevesebbért, mint kedden. A forintnak kimondottan rossz napja volt, délelőtt, az euróval szembeni 313-as szint áttörése után még úgy tűnt, fékevesztett erősödés jöhet, délután azonban nem várt fordulat következett be, és a jegyzés ismét alulról közelítette a 315-ös szintet. Az állampapírok pia­cán tovább zsugorodtak a hozamok, rövid lejáraton 2-5, hosszabb kifutásokon 1-4 bázispontos csökkenést regisztráltak.