Közel hárommilliárd forintos beruházással, Budapesten építette fel egyik globális emberi erőforrás, hr-informatikai szolgáltatóközpontját az SAP szoftvercég.
Fotó: erp-blog.blog.hu
A központ dolgozóinak létszáma nyolcvan fő, év végére megközelítheti a százat, de a jelentős piaci érdeklődés miatt a létszám a következő 2-3 évben a háromszázat is elérheti – mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója egy tegnapi sajtóbeszélgetésen.

Az MTI beszámolója szerint az Európában elsőként Magyarországon létrehozott úgynevezett cloud (felhőalapú) támogatóközpont mintegy hatezer nagyvállalat személyügyi adminisztrációját kezeli a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás-nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Az ügyvezető igazgató meglátása szerint nagy elismerés a központ magyarországi létrehozása a cégnek és az országnak. A beruházást az SAP saját forrásból valósította meg, hasonló központ működik a budapestin kívül például Kínában és az Egyesült Államokban.

A szoftverfejlesztő az előző évhez képest tíz százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el 2014-ben.

Forrás: MTI

Munkahelyeket hoz a GE
Magyarországra és Kínába együttesen 100, Franciaországba pedig 400 amerikai munkahelyet helyez át erőművi turbinagyártó üzlet­ágá­val együtt a General Electric Co. – közölte a cég kedden.