Gyorsított eljárásban négy év börtönnel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy macedón embercsempészt, aki tíz szíriai határsértőt szállított volna Németországba Mórahalom közeléből - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a vádlott keddre virradóra érkezett Magyarországra. Beült egy megbízói által leállított kisteherautóba, amelyen ekkor már osztrák autópálya-matrica volt, és a jármű hátsó üléseit is kiszedték. Ezután a vádlott Mórahalom térségében felvett tíz szír állampolgárt, akiket a zöldhatáron keresztül mások kísértek át Magyarországra, majd indult el velük az autópálya felé. A migránsok még Szerbiában megállapodtak az embercsempészekkel, hogy őket fejenként 2000 dollárért eljuttatják Németországba. Röviddel az indulást követően a rendőrök megállították a gépkocsit, és a vádlottat pedig őrizetbe vették.

Vádlott és védője az ítélettel szemben fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre, ezért a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását is.

Forrás: MTI