Az idén 24. alkalommal, szeptember 9–13. között megrendezett Budavári Borfesztivál elsősorban a játékosságra fókuszál. Nemcsak a Taste of Hungary tematikus kóstolóútvonalain, vagy a legkisebbeknek szánt kézműves foglalkozásokon, de a felnőtteket megszólító, az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban szervezett vetélkedőn is szórakozhatnak a résztvevők az eddigiekhez hasonlóan színvonalas zenei és gasztronómiai programok mellett. Az ingyenes kvízjátékban regisztráció után különböző állomásokon tesztelhetik a látogatók a borokkal, borászati eszközökkel, borvidékekkel kapcsolatos tudásukat, a játék végén pedig megpörgethetik a Borfesztivál szerencsekerekét.
A fesztiválon az ország valamennyi borvidékét reprenzentáló 200 borászatának kínálatát, a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borokat és készítőiket is megismerhetik a résztvevők. Emellett neves borkereskedők révén számos külföldi borkülönlegességet is megkóstolhatnak a kilátogatók. A Taste of Hungary szakmai programot idén másodjára rendezik meg. A tematikusan kialakított kóstolóútvonalakon keresztül elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még épp csak ismerkedő hazai látogatóknak nyújt iránymutatást a rendezvény. A Borfesztivál célja, hogy minél több hungarikum szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet megismerhessenek és megkóstolhassanak a vendégek.

Vasárnap 13 órától szüreti felvonulás lesz a vár utcáin a Népzenei és néptáncgála ünnepe keretében. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben lévő, néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják majd. Évekkel ezelőtti hagyományt hív életre új köntösben a Borfesztivál. A Vinolionnal közös szervezésben újra megrendezik az év fesztiválbora választást. A szavazás célja az ízlések feltérképezése és a pincészetek megismertetése a nagyközönséggel. A rendezvény legnépszerűbb borának készítője elismerő oklevelet vehet át a borfesztivál utolsó napján. Idén is megrendezik – immár 17. alkalommal – a jótékonysági borárverést, a befolyt összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapja, hogy a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére fordítsa.

A zenei kínálat főként a világzenére, népzenére és jazzre koncentrál. Pénteken a Vivat Bacchus szórakoztatja a közönséget, este Herczku Ági és a Banda lép színpadra. Szombat délután jazzt játszik a Szőke Nikoletta B Verzió Projekt, később a Sárik Péter Trió lép fel Micheller Myrtill társaságában. Klasszikus dalok jazzköntösbe bújtatásával szórakoztat majd a Jazzkívánságműsor, este pedig a Group’n’Swing előadását élvezhetik a látogatók. Vasárnap a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep. Fellép a Kertész Táncegylet, a Lippentő Táncegyüttes, valamint a Gödöllő Táncegyüttes. Az este zárásaként Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet.