A hétvégén – pénteken, szombaton és vasárnap –zajlott tizenötödik alkalommal a Farkaslaki Szenes Napok, amely idén is a szénégetők jól megérdemelt ünnepe volt, igaz az esős időjárás nem kedvezett az eseménynek. A rendezvény két helyszínen – Farkaslakán és a Kalanda-tetőn – zajlott.
Vasárnap a történések délelőtt Farkaslakán ünnepi szentmisével kezdődtek a Nepomuki Szent János, plébániatemplomban, igét hirdetett T. Laczkó Vilmos plébános. Ezt követően a helyszín áttevődött a plébániatemplom előtti térre, ahol a nyolcvan és nyolcvan éven felüli idősek köszöntését tartották. A szabadtéri eseményeket a zuhogó eső meggátolta, így a helyszín áttevődött a Művelődési Házba, ahol az ünnepi esemény folytatódott. 
A műsorszámokat Jakab Katalin, a székelyudvarhelyi Príma Rádió szerkesztője konferálta fel. A jelenlevő 73 nyugdíjast Kovács Lehel, a község polgármestere köszöntötte. A továbbiakban a három testvértelepülés polgármesterei mondtak ünnepi beszédet. Elsőként Kerekes Miklós, Ajak Város polgármestere, majd Pongrácz János László, Kemence község polgármestere, végül Zsombok Lajos, Legyeltóti Város polgármestere osztotta meg gondolatait a jelenlevő ünneplőkkel. A rendezvényen kulturális műsorokra is sor került, ahol az iskolások szavalatokkal, a Farkaslaki Néptáncsoport és a Legyeltóti Ördöngös Néptánccsoport ünnepi műsorral szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Ezt követően sor került az esemény fénypontjára, Kovács Lehel, a község polgármester és T. Laczkó Vilmos plébános virággal és emléklappal köszöntötte a szépkorúakat. Az ünnepi esemény zárásaként Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere és Pongrácz János László, Kemence Község polgármestere újabb húsz évre testvértelepülési szerződést írt alá. Az idősek szeretet ünnepét közös ebéd zárta. Az eseményről képes beszámolót közlünk a Székelyudvarhelyi Rendezvények olvasóinak.

Szerző, fotó: Fekete B. Zoltán