A Párbeszéd Magyarországért augusztus 20-i üzenete az, hogy Magyarország nem elzárkózással, hanem nyitottsággal, nem kirekesztéssel, hanem befogadással és sokszínűséggel lesz erős, sikeres ország - mondta a párt szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, a fővárosi Keleti pályaudvar előtt.
Tordai Bence István király Imre herceghez írt intelmeiből idézte a jövevények gyámolításáról szóló részt, és azt mondta, hogy a jövevények ma nem szívesen tartózkodnak Magyarországon, tovább akarnak menni, mert "Orbánisztán" a harmadik világból nézve sem vonzó.

Orbán Viktor elbújna a kerítése mögé, és bár azt emlegeti, hogy erős nemzetet szeretne, valójában nem bízik a magyar kultúra erejében - értékelte. Hozzátette: a magyarság nyitottsággal és sokszínűséggel lett és maradt államalkotó nemzet Európában. 

Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy augusztus 20. az új kenyér ünnepe is, és megjegyezte, hogy a kenyér a rendszerváltozás óta reáláron számolva is 36 százalékkal drágult.

A józsefvárosi képviselő bírálta a VIII. kerületi önkormányzat polgármesterét, mondván, a fideszes Kocsis Máté arra építette politikai karrierjét, hogy "különböző kiszolgáltatott társadalmi csoportok ellen uszítson".

Az eseményre a párt aktivistái hoztak két láda kenyeret, amelyet - mondták - civil szervezeteknek adnak, hogy eljuttassák a leginkább rászorulóknak.

Forrás: MTI