Ki ne unná ezt a sok semmi, magamutogató, majomkodó szelfit, amelybe még a politika és belemászott megfürdeni, mint a disznó a saját szarába?  Akik utálják a szelfi-fan  figurákat, azoknak itt van egy jó hír. Nyugodtan le lehet tetvesezni a szelfi fanokat, 
Ha ön, kedves olvasó netán borzasztóan utálja a selfie-zést, netán megvetéssel gondol azokra, akik barátaikkal együtt – bottal vagy anélkül – önfotózásra vetemednek, de eddig nem voltak ellene megfelelő érvei, akkor van egy jó hírünk.

Egyes orvosok ugyanis a csoportos selfie-zésben rejlő sajátos veszélyforrásra hívták fel a figyelmet.

A kulcsszó: fejtetű (Pediculus humanus capitis).

És most a részletek: Amerikában növekedés tapasztalható a fejtetű terjedésében a tinédzserek körében. A nem kívánt vendég eddig főleg a kisebb gyermekek buksiján jelent meg, ám – ahogy egy wisconsini gyerekorvos elmondta – az egymáshoz szorított fejek optimális körülményeket biztosítanak az élősködők terjedéséhez, és ugye a csoportos selfie legjellemzőbb vonása, hogy a kép szereplői szorosan összebújnak.

Egyes dokik már el is nevezték a jelenséget közösségimédia-tetűnek.

Egy másik fejtetű-specialista szerint kár lenne szegény selfie-t okolni, hiszen számos olyan tevékenység van, amikor a fiatalok haja érintkezik egymással, elég csak arra gondolni, amikor mondjuk együtt megnéznek egy képet vagy egy videót valamelyikük telefonján.

A magunk részéről inkább az utóbbi szakembernek adunk igazat, és mindenkit óva intenénk a médiatetű kifejezés használatától.