A tejföl, a citrom és a vanília csodás túrós ízt kölcsönöz ennek a csodás desszertnek. És az sem mellékes, mennyire krémes lesz tőle.


Hozzávalók:
45 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin, 8 evőkanál tej, 1 tojás, 3 teáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só; a töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg cukor, 2 db 330 g-os tejföl, 1 citrom leve és reszelt héja, a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta hűsöl, elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kár csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát kettévesszük és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük.

A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.

A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük (a teteje éppen hogy színt kap).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük. A legfinomabb, néhány órás hűtőben való hűsölés után.