A biológiai fogászat szerint a szájüregi folyamatok, elsősorban a krónikus terhelések, pl. az amalgám tömések és fém fogpótlások oldódása, a fémallergia, a gócos folyamatok a szervezet egyéb részein is tüneteket okozhatnak (fejfájás, izületi panaszok, szív- és érrendszeri tünetek ,emésztési gondok, stb.). Így a fogorvosi problémák megfelelő kezelése az egyéb betegségek gyógyulását is szolgálja.


Minden egyes foghoz tartozik egy szerv, belső elválasztású mirígy, ízület, érzés, érzelem, gondolati minta. Ezek a rendszeren belül oda-vissza kölcsönhatásban vannak egymással, így az egyik elem diszharmóniája kihat a másik, vele kapcsolatban álló elem működésére.


A fogcsoportokra vonatkozó leggyakoribb lelki, hangulati tényezők a következők:
Metszőfogak: - félelem, bizonytalanság, szorongás,
Szemfogak: - depresszió, szorongás, befelé fordulás,
Felső kisőrlők, alsó nagyőrlők: - szomorúság, kiábrándultság, levertség, indíték szegénység,
Felső nagyőrlők, alsó kisőrlők: - depresszió, rágódás, aggódás, szellemi legyengülés, búskomorság,
Bölcsességfogak: - kimerülés, lelki kifáradás, depresszió.

A fogak és a lelki folyamatok közötti összefüggés ismerete, a mindennapi életben, két dologban segít. Egyrészt, hogy a fogfolyamatokhoz kötött lelki történéseket nem kell túlértékelni. Ezeket a fogfolyamatok, mintegy "mellékhatásaként" nézhetjük. Másrészt az esetleg régóta meglévő, de nem kezelt fogproblémáink egyéb összefüggéseire hívhatja fel a figyelmünket. Így rákényszerít bennünket a halogatott probléma fogorvos általi megoldására.

Ezen komplex szemlélettel feltárhatók a fogágy betegségei, az állkapocsízületi, illetve fogbetegségek okai, valamint kideríthetők bizonyos krónikus betegségek (allergiás-, ízületi-, anyagcsere-, bőrbetegségek, stb. okai). A beteg aktív együttműködése elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

Kezelés

Rendelőinkben a legkorszerűbb, a biológiai fogászat által is megengedett, illetve javasolt előírásokat alkalmazzuk a páciensek ellátása során. Azokat az anyagokat, amelyek az egészségre ártalmasak vagy ártalmasak lehetnek, nem alkamazzuk. Szintén kerüljük azokat az anyagokat, amelyek a gyártó leírása szerint is egyes esetekben allergiát okozhatnak.

A rendelőben amalgámot semmilyen formában nem alkalmazunk. A régi fémtömések eltávolítását az ön maximális védelme érdekében kérésére kofferdam izolálásban végezzük el.

A gyógyszeres terápiáknál elsősorban a mellékhatásmentes homeopátiás készítményeket alkalmazzuk, amelyet soft-lézeres kezeléssel egészítünk ki, így a gyógyszerekre érzékeny, kiválasztási (vese, máj) betegségekben, esetleg autoimmun kórképekben szenvedő pácienseinket is eredményesen gyógyíthatjuk. A SOLO Profilaxis fogtisztítási rendszer fogkrém nélkül is biztosítja a fogak tökéletes védelmét, ezért a krónikus emésztőrendszeri megbetegedések esetén egyedülálló módon tehermentesíti a szervezetet a károsító oldószerektől....