Szinte elolvad az ember szájában, olyan krémes ez a tészta, a csili és a kurkuma enyhén csípős ízt kölcsönöz neki. Persze csak óvatosan használjuk!


Hozzávalók

egy brokkoli(50 dkg)
50 dkg csirkemell
25 dkg (fél tasak)orsó durumtészta
egy nagy pohár tejföl(450 gramm)
20 dkg reszelt sajt (füstölt karaván,mozzarella,parmezán)
2 ek. olívaolaj
2 diónyi vaj
2 evőkanál olívaolaj
fűszerek: só, bors, csilipaprika, kurkuma
1 dl édes tokaji szamorodni
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás

Elkészítés

Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük a vizet, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, csilipaprika őrleménnyel, kurkumával. Rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat, és jól összekeverjük. Hagyjuk legalább 20 percig pihenni. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.

Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk egy mokkáskanál sót, és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem öblítjük le vízzel. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a csirkemelldarabokat, és elkezdjük sütni. Rátesszük a diónyi vajat, amikor minden oldala megpirult, felengedjük a borral, és jól kiforraljuk.





Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy mokkáskanál sót, egy késhegynyi szódabikarbonát és ressre főzzük a brokkolit (csak 2-3 percig főzzük). Egy tálat kivajazunk, majd zsemlemorzsával meghintjük.

Elkészítjük az öntetet: a tojást feltörjük, habverővel egy kicsit felhabosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, teszünk bele sót ízlés szerint, egy evőkanál morzsát, majd a reszelt sajt felét. Jól összekeverjük.


A tészta felét beleöntjük a tepsibe, ráborítjuk a húst, utána a tészta másik felét, kirakjuk a brokkolival a tetejét, és nyakon öntjük a tejfölös masszával. Megszórjuk a tetejét sajttal, és betesszük a sütőbe. Ha rásült a tetejére a sajt, beborítjuk alufóliával, és készre sütjük. Kb. 25 perc a sütési ideje.