Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. 


Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szakszervezet felé, hogy 200 dolgozójától kénytelen megválni.

Még nem tudni pontosan, hol lesznek kirúgások

A KASZ elnöke hozzátette, hogy a Tesco a napokban fogja a munkaügyi központoknak bejelenteni a csoportos létszámleépítést. Sáling József azt mondta, egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely áruházakban és mely területekről küldenek el alkalmazottakat.

AJÁNLOTT GAZDASÁGI HÍREK 

Sáling József azt mondta, jövő héten indulnak a tárgyalások a Tescóval a csoportos létszámleépítésről. Biztosan lesz olyan alkalmazott, akinek a Tesco megpróbál más munkakört felajánlani, és az alkalmazott döntése, hogy elfogadja-e vagy sem.

Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a konkrét ügyet nem akarta kommentálni. Annyit mondott az Origónak, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény szakmai egyeztetésekor már jelezték, hogy a döntés járhat elbocsátásokkal.


13 boltot bezártak

Összesen 566-an dolgoztak abban a 13 Tesco üzletben, amit feltehetőleg a felügyeleti díj emelése és a vasárnapi zárva tartás miatt zárt be a Tesco. A Tesco február elején még azt közölte, a logisztikai központokba kerülhetnek az eddigi bolti alkalmazottak, de 90-en a távozás mellett döntöttek, míg 60 dolgozónak nem tudott állást ajánlani a cég.

AJÁNLOTT GAZDASÁGI HÍREK